Vereniging Eigen Huis in de media

Warmtewet, hoe zit het?

11 september 2017

Directeur Cindy van de Velde vertelde op 11 september in Radar waarom Vereniging Eigen Huis nog niet tevreden is over de Warmtewet, die gebruikers van blok- en stadsverwarming moet beschermen. Wat is de Warmtewet precies, waarom wordt de wet aangepast en wat is de rol van de vereniging hierin?

Meer over de Warmtewet

Bekijk het fragment in Radar

Overbieden op een huis: de druk is hoog en de frustratie groot

31 augustus 2017

Duizenden euro’s boven de vraagprijs bieden om een huis te bemachtigen; niet eerder gebeurde het zo vaak, schrijft rtlnieuws.nl. Hoe voorkomt u dat u teveel betaalt voor een huis? Hans André de la Porte, woordvoerder van Vereniging Eigen Huis, geeft tips: 'Check of het bedrag dat je wilt bieden wel realistisch is. Hoeveel een huis waard is, is moeilijk exact te bepalen, maar bij het Kadaster kun je zien wat er voor vergelijkbare woningen in dezelfde buurt is betaald.'

Lees alle tips op rtlnieuws.nl

Overbieden op een huis, wat zijn de risico's?

Lees ook het artikel 'Overbieden eerder regel dan uitzondering' op Nu.nl

Betonrot: hoe herken je het en wat doe je eraan?

16 augustus 2017

Huizen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1975 hebben vaak betonrot, schrijft Nu.nl. Manon van Essen, woordvoerder van Vereniging Eigen Huis, waarschuwt: 'Kijk bij de aanhechting van het balkon boven je of je lichtbruine vlekken ziet. Dat is een veeg teken van roest en dus betonrot. Nadere inspectie is dan nodig. Ook op je eigen balkon kun je kijken of je kleine (haar)scheurtjes bij de aanhechting van het balkon ziet. Is je balkon betegeld? Check dan of de tegels nog goed vastliggen. Als er ruimte onder zit, kan daar vocht komen.'

Lees het hele artikel op Nu.nl

Balkon controleren? Lees onze aandachtspunten

Zo vind je de juiste aannemer voor jouw klus

31 juli 2017

Een aannemer is online snel gevonden, maar wat zijn de valkuilen nadat je een keuze hebt gemaakt? Op Nu.nl geeft woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis tips. ‘De meest gehoorde klacht van consumenten gaat over het niet nakomen van afspraken door de aannemer. Vaak is dit terug te voeren tot de communicatie. De aannemer dénkt dat hij heeft uitgevoerd wat de opdrachtgever wilde, maar het voldoet niet aan de verwachtingen. Met de beste intenties hebben ze elkaar niet begrepen. Bij het overleg gebruikt de aannemer vaak vakjargon dat voor de huiseigenaar niet altijd goed te begrijpen is. Door die begripsverwarring krijgen ze gesteggel over de rekening.’

Lees het hele artikel op Nu.nl

Wat komt er allemaal kijken bij een verbouwing?

Echt afzien, een huis kopen vlak voor de crisis

25 juli 2017

Millennials die in 2007 of 2008, vlak voor de crisis, aan het begin van hun huizencarrière stonden, zagen geen beren op de weg, schrijft het AD. Woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis schetst in het artikel de sombere cijfers uit de crisistijd. Ruim 1 miljoen huizen 'onder water', gemiddeld een restschuld tussen de 40.000 en 50.000 euro. Waardedaling tussen de 20 en 25 procent. 'Als je niet verhuist, is er vaak niets aan de hand, maar wat als je gaat scheiden of je baan verliest? Eerder bleven stellen bij elkaar vanwege de kinderen, in die crisistijd vanwege de hypotheek.'

Lees het hele artikel op AD.nl

Huis verkopen met een restschuld?

Kijk uit! Uw balkon staat wellicht op instorten

18 juli 2017

Vereniging Eigen Huis adviseert leden met een zwevend balkon dringend om een inspectie te laten uitvoeren. Hans André de la Porte: ,,Mensen moeten beseffen dat een woning van dertig, veertig jaar oud niet vanzelfsprekend in goede staat blijft. Daarvoor is onderhoud nodig en regelmatige inspectie.”

Lees het hele artikel op AD.nl

Waar let u op bij onderhoud van balkon of galerij

Verplicht verwarmen en koken zonder gas

17 juli 2017

Als het aan de overheid ligt, is in 2050 geen enkele Nederlandse woning meer aangesloten op het gasnet. De maatregel moet helpen de uitstoot van CO2 terug te dringen. Dit heeft gevolgen voor bijna alle huishoudens in Nederland. Vereniging Eigen Huis maakt zich zorgen over de complexe operatie en vraagt minister Kamp om duidelijkheid over de alternatieven van gas. Directeur belangenbehartiging Rob Mulder: "De kosten van afkoppelen en ombouwen kunnen oplopen tot tienduizenden euro's per woning." 

Lees het hele artikel op Nu.nl

Doorbraak in Amsterdam over erfpacht. Wat nu?

29 juni 2017

Inwoners van Amsterdam kunnen vanaf 1 oktober kiezen of ze de erfpacht die ze aan de gemeente afdragen jaarlijks blijven betalen of voor eeuwig afkopen. Woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis geeft in de Volkskrant van 29 juni antwoord op de vraag of overstappen verstandig is. 

Lees het artikel op Volkskrant.nl

Besparen op energie loont

29 juni 2017

Hoe slim is de slimme meter, moet ik mijn koelkast vervangen, moet ik overstappen en loont het om zonnepanelen te nemen? Deze en veel meer vragen kwamen binnen tijdens het jaarlijkse Energiespreekuur van de Telegraaf. Vereniging Eigen Huis was erbij om alle vragen te beantwoorden over zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en isolatie. 

Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden

Meer over energie besparen

Zo voorkom je dat een verbouwing eindigt met een peperdure rekening

26 juni 2017

Je huis verbouwen is - mits goed uitgevoerd - een manier om de waarde van je woning te verhogen. Maar een aanpassing aan je woning kan duur uitpakken. Hoe financier je een verbouwing en hoe druk je de aannemerskosten?

Nu de crisis achter de rug is, trekt de huizenmarkt weer aan. Het Kadaster registreerde in mei twintigduizend meer woningverkopen dan in april. Aannemers maken overuren en de huizenprijzen lopen ook op; in mei waren koopwoningen gemiddeld 7,8 % duurder dan in mei vorig jaar. Kopers beginnen dan ook meer vertrouwen in de woningmarkt te krijgen, zo concludeerde ING deze week.

Dat de vlag nog niet helemaal uit mag, benadrukte vastgoedonderzoeker Calcasa eind vorige maand. De organisatie stelde dat afgelopen jaar nog duizenden woningen met verlies zijn verkocht. Bovendien zouden 340 duizend huizen op dit moment nog minder opbrengen dan de consument er eerder voor betaald heeft. Wat te doen als je de waarde van je huis op wilt krikken? Verbouwen blijkt een optie, indien je het goed doet.

Verschillen in bouwleges groot en onvergelijkbaar

16 mei 2017

De kosten voor een gemeentelijke bouwvergunning voor een kleine woningverbouwing lopen sterk uiteen. Dit blijkt uit landelijk onderzoek van Vereniging Eigen Huis naar de hoogte van bouwleges bij Nederlandse gemeenten. RTL Nieuws maakte naar aanleiding van het onderzoek een nieuwsbericht.

Een gemeentelijke bouwvergunning voor een kleine woningverbouwing ter waarde van € 10.000 kost in Veenendaal € 918, terwijl Capelle aan den IJssel daarvoor € 168 rekent. Grootste stijger is Alphen aan den Rijn waar de leges voor een kleine verbouwing dit jaar maar liefst 147% omhoog springen van € 92 naar € 226. Leiden heeft met € 39 al jaren de laagste leges van Nederland. Dit blijkt uit landelijk onderzoek van Vereniging Eigen Huis naar de hoogte van bouwleges bij Nederlandse gemeenten.

Meer huizen, omdat het moet

28 april 2017

Het is hollen of stilstaan op de woningmarkt. Nog maar enkele jaren geleden kwam je bijna niet van je huis af, nu raken koopwoningen op veel plaatsen bijna uitverkocht. Dat laatste is een waarschuwing voor een veel groter probleem, zeggen Rob Mulder, directeur belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis en Jan Fokkema, directeur Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen in De Volkskrant. 

Ons land wordt geconfronteerd met een woningtekort dat alleen maar oploopt. Er worden te weinig nieuwe huizen gebouwd om het groeiend aantal nieuwe huishoudens zelfstandige woonruimte te bieden. Met moeite kwamen er vorig jaar 54.000 nieuwe huizen bij: 33.000 koopwoningen en de rest huurwoningen. Dat lijkt heel wat, maar is veel te weinig. Volgend jaar al kijken we aan tegen een tekort aan 200.000 woningen, becijferde ABF Research. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving en het CBS moeten er ieder jaar minstens 80.000 nieuwe woningen bij komen om de groei van 1 miljoen huishoudens tot 2030 te kunnen bijbenen. 

Alle huizen zonder gas in 2050. Hoe dan?

20 april 2017

Alle huizen moeten in 2050 energieneutraal zijn. Makkelijk gezegd, vinden beleidsadviseur Maarten Eeke van der Veen en directeur Belangenbehartiging Rob Mulder van Vereniging Eigen Huis in NRC Handelsblad en NRC Next.

De komende 35 jaar moeten maar liefst 7 miljoen woningen met duurzame ingrepen zo verbouwd worden dat zij geen fossiele brandstof meer verbruiken. Huiseigenaren zitten met veel vragen hierover. Ik heb pas een gasfornuis gekocht, zal ik dat gauw proberen om te ruilen? Is de aanschaf van een warmtepomp een goed idee, of wordt mijn wijk straks centraal met restwarmte verwarmd en is die investering van vijf mille dan weggegooid? Ik wil mijn huis uit de jaren dertig verduurzamen, maar wat als dat door technologische sprongen voorwaarts over tien jaar nog maar de helft kost? Wat moet ik doen, wanneer, bij wie moet ik zijn, hoe financier ik al die ingrepen, ga ik die investeringen terugverdienen?

Isolatiesubsidie nu al op

10 april 2017

Mensen die hun koophuis de komende maanden willen isoleren, dreigen naast het net te vissen. Het geld voor de isolatiesubsidieregeling is namelijk al bijna op. Vereniging Eigen Huis pleit voor het bijvullen van de pot én voor een duurzame regeling.

Uitzending Tros Radar 10 april 2017

Cindy van de Velde-Tros-Radar-10-april-2017

Fouten in oncontroleerbare energienota

6 februari 2017

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat een deel van de energienota’s fouten bevat. De ACM moet diepgaand onderzoek doen en strak toezicht houden, vindt de vereniging. Consumenten zouden erop moeten kunnen vertrouwen dat hun nota klopt.

Check uw energienota
Brief aan de ACM
Persbericht VEH: Veel fouten in oncontroleerbare energienota

Uitzending Tros Radar 6 februari 2017

cvv-tros-radar-6-2-17

Chronisch bouwtekort

25 november 2016

De komende jaren is er behoefte aan 80.000 nieuwe woningen, maar dit jaar worden er maar 43.000 gebouwd. Er zijn te weinig bouwlocaties en te weinig leegstaande gebouwen worden omgebouwd tot woningen. Door gebrek aan daadkracht en stroperige procedures loopt het tekort verder op. De vereniging pleit voor een sterke regierol door provincies.

RTLnieuws: Chronisch bouwtekort: jaarlijks 20.000 woningen te weinig

VEH roept minister op onderzoek te doen naar Koopgarant

20 november 2016

Vereniging Eigen Huis wil dat minister Blok van Wonen onderzoek gaat doen naar de zogenoemde Koopgarant-regeling. Via die regeling kunnen mensen een huis kopen van een woningcorporatie. De vereniging twijfelt aan de betrouwbaarheid van de taxaties die de door woningcorporaties ingehuurde taxateurs uitvoeren. De vereniging ontvangt volgens directeur Cindy van de Velde reacties van leden die met name klagen ‘dat bij het terug verkopen aan de woningcorporatie de taxaties aan de lage kant zijn.’

De Monitor (NCRV) - dossier Koophuis 
VEH wil onderzoek naar Koopgarant-taxaties

Bouwleges nieuwbouwwoning onverklaarbaar

Kopers van een nieuwbouwwoning betalen in de koopsom ook een bedrag voor de bouwvergunning die de gemeente heeft afgegeven. De prijs verschilt sterk per gemeente. Zo betaal je in Eindhoven meer dan € 7.700 voor een woning die € 130.000 kost om te bouwen, terwijl dit in Venlo nog geen € 2.000 is. Er mag geen winst worden gemaakt met de opbrengsten van leges en heffingen, maar iedere gemeente kan hiermee schuiven. Vereniging Eigen Huis roept al jaren dat het anders moet. 'De koper van een woning ziet de kosten niet. De koopsom wordt wordt niet uiteengerafeld, maar de leges zitten wel in de koopsom van je nieuwbouwhuis.'

Volgend jaar moeten gemeenten openheid geven over de hoogte van de kosten van een bouwvergunning. Dan kan de gemeenteraad voor het eerst een oordeel geven over de hoogte van de leges, en die zo nodig aanpassen.

BNR Nieuwsradio: Nieuwbouwvergunning als melkkoe
Luister de uitzending terug

Kwaliteitswaarborging in de bouw

In het radioprogramma Bouwmeesters van BNR sprak Rob Mulder gisteren samen met andere genodigden over de wet voor de kwaliteitswaarborging in de bouw. Wat betekenen de aanpassingen die minister Blok voorstelt voor de consument? 

Luister de uitzending terug

E.ON stuurt klanten foutieve eindafrekeningen

1 oktober 2016

Zo'n 2.500 klanten van energieleverancier E.ON ontvingen dit jaar een foutieve jaarrekening. Hierdoor betaalden zij tot honderden euro's te veel voor stroom, zo blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis naar de energierekeningen van enkele E.ON-klanten. Zaterdag 1 oktober verzocht Vereniging Eigen Huis E.ON in het televisieprogramma Kassa benadeelde klanten snel te informeren. Ook moet de energieleverancier de klanten het te veel betaalde geld terugbetalen. E.ON-directeur Roel Meijerink zegde dit toe. 

Kassa: E.ON stuurt klanten foutieve eindafrekeningen
VEH: E.ON verstuurde 2.500 foutieve energierekeningen

Grote verschillen in bouwleges

14 september 2016

De prijsverschillen tussen gemeentes voor een bouwvergunning zijn groot, blijkt uit jaarlijks onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Een vergunning voor een verbouwing van € 10.000 kost in Leiden € 38 en in de Brabantse gemeente Son en Breugel € 868. Grote verschillen zijn er ook tussen bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen van € 130.000. In Eindhoven betaal je hiervoor bijna € 8.000, maar op Ameland minder dan € 2.000.

Een Vandaag: 38 of 868 euro? Kosten bouwvergunning ‘willekeur’

Wat kosten leges in uw gemeente? Op deze kaart vindt u de kosten per gemeente:

Droomhuis wordt een nachtmerrie

27 augustus 2016

Voor een aantal mensen die dit jaar het koopcontract van een huis tekenden maar vervolgens niet aan een hypotheek konden komen, leek er deze zomer een oplossing in zicht. De website ‘Wijkopenuwdroomhuis.nl’ bood aan het aankoopbedrag van het huis te betalen en het daarna te verhuren. De bewoners konden het vervolgens weer terugkopen. Maar die droomkans werd een nachtmerrie. In het item van Kassa vertelt Cindy van de Velde, directeur van Vereniging Eigen Huis, hoe je dit soort situaties kunt voorkomen en waar je alert op moet zijn voor je een koopcontract tekent. 

Kassa: Droomhuis wordt een nachtmerrie

Loont een windmolen in de tuin?

26 augustus 2016

Wie ‘groener’ wil leven heeft volop keuze: zonnepanelen, stroom van de boer, een warmtepomp. Wat levert het meeste op? In dit artikel van NRC komen verschillende vormen van groene stroom aan bod. Aan het woord onder meer Theo Elferink, Energiedeskundige van Vereniging Eigen Huis.

Lees het hele artikel op nrc.nl

'Banken moeten duidelijk zijn over hypotheekkosten'

15 augustus 2016

Banken moeten inzicht geven in de berekening van de kosten voor oversluiten of vervroegd aflossen van de hypotheek. Dat vindt Vereniging Eigen Huis. Het is nu niet duidelijk waaruit de vergoeding bestaat die mensen daarvoor moeten betalen.

‘De Autoriteit Financiële Markten moet regels opstellen’, vindt Nico Stolwijk, manager belangenbehartiging bij de vereniging. ‘Als er regels zijn, en transparantie, worden de vergoedingen die banken vragen vergelijkbaar.’

De vereniging doet haar oproep in het kader van nieuwe hypotheekregels die in juli zijn ingegaan. Volgens deze regels mogen banken bij nieuwe hypotheken geen boete meer berekenen voor extra aflossen of oversluiten. Traditioneel zit in die boete vaak ook de gemiste winst op hypotheken verwerkt.
Lees meer

Luister
BNR Nieuwsradio: 'Banken, wees transparant over kostenberekening' 

Meer informatie
BNR: Welke kosten in plaats van boete?

Geen hypotheek omdat je zzp'er bent? Probeer het maar weer eens

20 juni 2016

Een jaar geleden was het nog heel lastig, maar zzp'ers kunnen vandaag de dag een stuk makkelijker een hypotheek afsluiten. Banken lijken wat flexibeler geworden.

Dat is de ervaring van Vereniging Eigen Huis. In Nederland zijn meer dan 1 miljoen zzp'ers en hun hypotheekgesprekken liepen tot voor kort nog vaak op niets uit. 

Veel zzp'ers lukten het vaak niet eens om op gesprek te komen bij een bank of hypotheekadviseur. Of er werden tijdens de gesprekken zoveel drempels opgeworpen dat het eigenlijk uitdraaide op een ontmoedigingsgesprek, zegt Hans André de la Porte, woordvoerder van VEH tegen RTL Z.

Bekijk het item van RTL nieuws 

 

Huizenkopers zien hypotheekrisico’s vaak over het hoofd

VK-artikel-4-juni
3 juni 2016

Vereniging Eigen Huis waarschuwt huizenkopers voor de risico’s die aan een langlopende hypotheek zijn verbonden. Voor veel mensen neemt het gevoel van financieel risico af nu het economisch beter lijkt te gaan, de rente historisch laag is en de koopdruk onder veel woningzoekers hoog oploopt, waardoor soms overhaaste beslissingen worden genomen. Hierdoor is er minder aandacht voor de risico’s die aan een hypotheek verbonden zijn dan vier jaar geleden. 

Lees het hele Volkskrant artikel: "Huiseigenaar alweer blind voor risico's" (3 juni 2016)
VEH: Huizenkopers nemen te grote risico's bij afsluiten hypotheek (persbericht 3 juni 2016)
RTL Nieuws: 'Huizenkopers nemen te grote risico's bij afsluiten hypotheek' 

VvE moet sparen voor onderhoud

2 juni 2016

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) moeten geld opzijzetten voor onderhoud van het gebouw. Dat staat in een wetsvoorstel dat vorige week naar de Tweede Kamer is gestuurd. 

Hans André de La Porte van Vereniging Eigen Huis vindt het een goed plan: "Je ziet vaak problemen ontstaan als de overheid - in dit geval de gemeente - moet ingrijpen omdat er onveilige situaties ontstaan. Bijvoorbeeld als appartementen niet goed worden onderhouden en delen van de gevel of het dak loslaten, wat een gevaar vormt voor de omgeving. Dan blijkt vaak, als de gemeente ingrijpt, dat er geen geld zit in de kas van de vereniging om onderhoud te doen."

RTL Nieuws: VvE's moeten verplicht genoeg geld opzij zetten voor onderhoud
VEH: VvE moet sparen voor onderhoud

Consumenten met stadsverwarming betalen meer dan huishoudens met een cv-ketel

19 april 2016

Directeur Cindy van de Velde vertelt in de uitzending van RTL Nieuws van dinsdag 19 april dat er nog flink wat mis is met de positie van de consument met stadsverwarming.

Zo betalen consumenten met stadsverwarming nog steeds meer dan huishoudens met een cv-ketel. En huishoudens die van het warmtenet willen worden afgesloten,  lopen tegen allerlei problemen aan.

RTL nieuws: Stadsverwarming, probeer daar maar van af te komen 
Lees ook ons nieuwsbericht: 'Warmtewet moet consumentvriendelijker' 

 

Ook Essent moet zich aan de wet houden

7 maart 2016

Cindy van de Velde in item RadarEssent moet bij verkoop van energiecontracten in winkels als Mediamarkt en Gamma consumenten duidelijk informeren over de wettelijke bedenktijd van 14 dagen en een modelontbindingsformulier meegeven. Als de consument geen bedenktijd heeft gekregen, kan hij alsnog binnen 12 maanden het contract opzeggen. Als de klant ontbindt en de ontvangen cadeaubon ongebruikt wil teruggeven, is Essent verplicht die bon terug te nemen. Is bij opzegging de bon al wel gebruikt, dan zal de klant die korting aan Essent moeten terugbetalen.

Radar: Colportage Essent (uitzending 7 maart 2016)
ACM: Essent moet klant bedenktijd geven (1 december 2015) 
'Essent overtreedt regels consumentenverkoop' (8 september 2015) 
Brief aan Essent (7 september 2015)

Voorbeeldbrieven

Voorbeeldbrief ontbinding Essent contract in winkel gesloten voor 1 december 2015
Voorbeeldbrief ontbinding Essent contract in winkel gesloten na 1 december 2015 met inlevering ongebruikte cadeaukaart 

Studieschuld en hypotheek

1 februari 2016

Vereniging Eigen Huis pleit voor registratie van studieschulden door het BKR. Omdat dit nu niet het geval is, kan een studieschuld bij een hypotheekaanvraag buiten beeld blijven. Hierdoor kunnen starters een duurder huis kopen dan eigenlijk bij hun inkomen en uitgaven past. 

VEH: Registreren studieschuld bij BKR voorkomt betalingsproblemen
NOS: "Mensen met studieschuld krijgen onverantwoord hoge hypotheken" 

Winstmarges hypotheken

11 januari 2016

De winst van banken en andere geldverstrekkers op hypotheken neemt weer toe, ondanks de lage hypotheekrente. Een huiseigenaar met een nieuwe hypotheek van € 200.000 betaalt hierdoor bruto per maand ongeveer € 75 te veel.

VEH: Winstmarges op hypotheken lopen weer op
Artikel op NOS.nl
Artikel op RTL Z

Lage hypotheekrente

5 januari 2016

De rente op een hypotheek is lager dan ooit, maar wat als je 5 jaar geleden slim dacht te zijn en je hypotheek voor 20 jaar hebt vastgezet? Zijn er trucs of slimmigheden om toch te profiteren van de lage rente? In het RTL Z-programma Money Talks kijkt RTL Z ernaar samen met Vereniging Eigen Huis.

Bekijk ook het RTL Z-item: Slimme trucs met je hypotheek zijn riskant (12 januari 2016)

Honderden miljoenen voor zonnepanelen en isolatie van huizen blijven liggen

27 december 2015 

Honderden miljoenen die zijn bedoeld om woningen energiezuiniger te maken, blijven ongebruikt liggen. Sinds twee jaar kunnen huiseigenaren die hun woning beter willen isoleren een lening aanvragen via het Energiebesparingsfonds. Er zit 300 miljoen euro in het fonds, maar er is nog maar voor 36 miljoen euro aan aanvragen gedaan. Cindy van de Velde, directeur van Vereniging Eigen Huis, zegt in een uitzending van RTL nieuws dat woningeigenaren vaak niet op de hoogte zijn van het bestaan van het fonds.

Woningmarkt plaatselijk oververhit

21 december 2015

Het aantrekken van de woningmarkt brengt grote risico's met zich mee. Daarvoor waarschuwt Vereniging Eigen Huis op NOS.nl. Kopers laten door de haast bijvoorbeeld geen bouwtechnische keuring uitvoeren. Daardoor komt ze daarna in financiële problemen.

Bekijk het item op NOS.nl
Lees ook ons nieuwsbericht
RTL Z: Laat je niet opjutten door makelaars bij het kopen van een huis

OZB opnieuw boven maximum

11 december

Voor het vijfde jaar op rij verhogen gemeenten de OZB meer dan is toegestaan. Dat blijkt uit cijfers van Vereniging Eigen Huis. "De gemeenten moeten tot orde worden geroepen", zegt Hans André de la Porte in het RTL Nieuws.

Lees ook ons nieuwsbericht
NOS: Huizenbelasting stijgt opnieuw te veel, zegt Vereniging Eigen Huis