Nu schilderen of nog even wachten?

Buitenschilderwerk gaat gemiddeld zo’n vijf jaar mee. Hoe lang precies, hangt af van bijvoorbeeld de houtsoort, de kwaliteit van de verf en weersinvloeden. Moet ú al in actie komen?

Een goede verflaag beschermt uw huis tegen regen, zon en wind. Onvoldoende beschermd hout kan leiden tot houtrot en klemmende deuren en ramen. Kozijnen laten herstellen en opnieuw schilderen is een stuk duurder dan alleen een schilderbeurt.

De beste graadmeter

De zuidwestkant van de woning is de beste graadmeter om de staat van uw schilderwerk te beoordelen, omdat deze zijde het zwaarst wordt belast door weersinvloeden. Let vooral op de liggende delen. Die zijn het meest kwetsbaar, omdat de zon hier lang op schijnt en vocht zich hier ophoopt. Het schilderwerk is aan vernieuwing toe als:

  • de verf ‘poedert’ en niet meer goed dekt; de verflaag geeft af
  • het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont of loslaat
  • er andere schade is, zoals houtrot
  • het buitenschilderwerk is verkleurd.

Download gratis e-book 'Is mijn huis toe aan schilderwerk?'

In het gratis e-book van Vereniging Eigen Huis leest u waar u op moet letten en wanneer u aan de slag moet. Is uw huis toe aan nieuw schilderwerk, maar heeft u geen tijd of zin om het zelf te doen? Vraag dan een offerte aan via Collectieve Inkoop Schilderwerk. Doet u mee, dan klaart een gekwalificeerde schilder de klus, onze expert controleert het resultaat en u krijgt 6 jaar garantie. 

Schilderwerk uitbesteden?

Collectieve Inkoop Schilderwerk biedt gekwalificeerde schilders, controle door Vereniging Eigen Huis en 6 jaar volledige garantie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid