Hoe werkt de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Iedereen die in een regio woont waar de Collectieve Inkoop Zonnepanelen loopt, kan meedoen. Zowel huiseigenaren als huurders, zowel leden als niet-leden. Loopt de actie niet in uw regio? Dan houden we u graag op de hoogte. Ontdek hoe onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen precies werkt.

In 5 stappen uw eigen zonnepanelen

Vereniging Eigen Huis

1  Schrijf u vrijblijvend in

Vereniging Eigen Huis

2  Veiling voor gekwalificeerde leveranciers

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk aanbod: u beslist

Vereniging Eigen Huis

4  Controle van uw dak en installatie

Vereniging Eigen Huis

5  Wek groene stroom op en bespaar

1. Schrijf u vrijblijvend in

Inschrijven voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen is gratis en vrijblijvend. Ook als niet-lid kunt u meedoen; bij deelname krijgen niet-leden een jaarlidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau. Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over uw dak, zodat de leverancier u na de veiling een passend aanbod kan doen. Deze gegevens kunt u na ontvangst van het persoonlijke aanbod nog wijzigen. Na inschrijving ontvangt u een e-mail ter bevestiging.

2. Veiling voor gekwalificeerde leveranciers

Iedere leverancier van zonnepanelen kan zich aanmelden voor onze veiling. Hierna volgt een selectie: alleen de leveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen mogen meedoen. We kijken bijvoorbeeld naar bedrijfsvoering, ervaring, financiële stabiliteit en natuurlijk naar de kwaliteit en garantievoorwaarden van de zonnepanelen. Tijdens de veiling brengen de gekwalificeerde leveranciers een bod uit. Dit is de prijs waarvoor ze een compleet zonnepanelensysteem kunnen aanbieden, inclusief installatie, monitoring en garanties. De leverancier die het scherpste bod uitbrengt, wint de veiling.

3. Persoonlijk aanbod: u beslist

De zonnepanelenleverancier die de veiling wint, stelt een persoonlijk aanbod samen op basis van de gegevens uit uw inschrijving. U ontvangt van ons een e-mail met een link naar dit aanbod. Het aanbod is een compleet pakket: zonnepanelen, inclusief installatie, monitoring en garantievoorwaarden.

Lees meer over het aanbod

4. Controle van uw dak en installatie

Controle van het dak

Als u het aanbod accepteert, vragen wij om een aanbetaling van € 150. Hierna controleert de leverancier tijdens een zogeheten schouw of uw dak daadwerkelijk geschikt is en of het aantal zonnepanelen op uw dak past. Hierbij houdt hij rekening met schaduw, het verwachte rendement en uw persoonlijke wensen. De schouw van uw dak kan meestal nauwkeurig worden gedaan op afstand, aan de hand van lucht- en straatfoto's gemaakt door Cyclomedia. Als de leverancier meer informatie nodig heeft, dan komt hij bij u langs. Vindt u het sowieso prettig dat er iemand langskomt? Dan kan de leverancier een afspraak met u inplannen.

Na de schouw ontvangt u een schouwrapport met een legplan. Dit brengt in beeld hoe de zonnepanelen op uw dak komen te liggen. Is het rapport naar wens, dan bevestigt u het schouwrapport. Hierna maakt de leverancier een afspraak voor installatie van de zonnepanelen.

Installatie van de zonnepanelen

De installatie van de zonnepanelen wordt altijd uitgevoerd door gecertificeerde installateurs. Na de installatie van het zonnepanelensysteem ondertekent u een opleverdocument. Dit document wordt nogmaals gecontroleerd door Vereniging Eigen Huis. Pas na onze goedkeuring ontvangt u een rekening van de leverancier.

Wat als uw dak niet geschikt is?

Als uit de schouw blijkt dat uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen of dat het voor u niet rendabel is om zonnepanelen aan te schaffen, wordt uw contract geannuleerd en de aanbetaling van € 150 teruggestort op uw rekening.

5. Wek groene stroom op en bespaar

Na installatie van de zonnepanelen wekt u direct groene stroom op. Zo verdient u de aanschaf vanzelf terug. De gemiddelde terugverdientijd is 8 tot 10 jaar, uitgaande van de huidige salderingsregeling die loopt tot 2020. Op het zonnepanelensysteem zit een installatiegarantie van 10 jaar, een vermogensgarantie van 25 jaar en een productgarantie van 10 jaar.

Lees meer over de garantie

Vrijblijvend inschrijven

Kies eerst uw regio
Vrijblijvend inschrijven
Schrijf u vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem voor een scherpe prijs.

Ervaringen met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen


Alles werd tot in de puntjes geregeld

'Het woord "collectief" heeft mij over de streep getrokken om mee te doen. Het leek mij logisch dat je als groep meer korting kan behalen dan als individu. De collectieve inkoop is precies gegaan zoals ik had verwacht, alles werd tot in de puntjes geregeld waardoor ik zelf bijna niets hoefde te doen. Het resultaat ligt netjes verzorgt op mijn dak en brengt zijn geld al op. Het is leuk om dagelijks de opbrengst te kunnen bekijken in een app.'

- Marcel uit Dongen -


Ik heb mijn deelname als zeer goed ervaren

'Ik heb mijn deelname aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen als zeer goed ervaren. Ik deed mee om een objectief beeld te krijgen van wat er te koop is, en om te zien of een veiling de goedkoopste optie is. Het bedrijf dat de panelen heeft gemonteerd heeft goed werk geleverd.'

- Meneer Mordang uit Den Bosch -

Meer over de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Wat valt binnen het aanbod?

Wat valt binnen het aanbod?
U ontvangt een compleet zonnepanelensysteem van goede kwaliteit, inclusief installatie, monitoring en lange garantie. Het aanbod op maatkeyboard_arrow_right

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen? Kan ik op meerdere dakdelen zonnepanelen laten leggen? Veelgestelde vragenkeyboard_arrow_right

Meer over zonnepanelen

Meer over zonnepanelen
Als uw zonnepanelen zijn geïnstalleerd, wekt u direct groene stroom op. Ontdek hoe zonnepanelen werken en wat ze opleveren. Over zonnepanelenkeyboard_arrow_right