Klaas krijgt bouwtekeningen toegestuurd waarop 9 staalconstructies in het huis zijn geplaatst. Het huis mag daardoor wel veilig zijn, maar onleefbaar. Hij maakt daarop zelf een plan waarin 1 staalconstructie voldoende is. Als later over de verbouwing verschil van mening ontstaat, wil Klaas een contra-expertise. De reactie? Trek die eis in en dan vergoeden wij de herstelwerkzaamheden. Deze toezegging kan later niemand zich nog herinneren.

De laatste berichten van Klaas van der Laan:

Klaas van der laan Versterking Groningen

Kijk hoe ingrijpend het huis van Klaas en Bets wordt versterkt.

8 november 2018

Net als in het voortraject is het voor Klaas weer opletten geblazen. Aan de foto’s is te zien hoe ingrijpend de versterkingsoperatie is. Hij heeft al zijn bouwkennis en aandacht nodig om er voor te zorgen dat alles goed gaat. ‘Toen ik voor het eerst weer in de woning kwam schoten de tranen mij in de ogen. De vloer liep over 13 meter 13 cm af naar de keuken.’

Lees meer
Klaas van der laan Versterking Groningen

Ons huis is straks gasloos

23 september 2018

Vandaag overeenstemming bereikt met de onderaannemer om ons huis te voorzien van een Warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.

Lees meer
Klaas van der laan Versterking Groningen

(T)huis wordt bouwplaats

17 juni 2018

Vanmorgen hebben wij ons “thuis” overgedragen aan de aannemer.

 

Lees meer
Klaas van der laan Versterking Groningen

Mijn gevoel na het laatste Kamerdebat voor het zomerreces?

6 juli 2018

Er wordt steeds gegoocheld met getallen. Hoeveel huizen er verzwakt zijn en hoeveel er versterkt worden, niemand die het precies weet.

Lees meer
Klaas van der laan Versterking Groningen

Wanneer Wiebes zijn toezeggingen nakomt ...

5 juli 2018

Wanneer Wiebes zijn toezeggingen nakomt ben ik blij dat Groningers eindelijk mogen kiezen.


Lees meer

klaas_van_der_laan_groningen

Klaas van der Laan

Woonplaats: Appingedam
Woont er sinds: 2005
Partner: Bets van der Laan
Beroep: Klaas is medewerker control & kwaliteit en Bets is huisvrouw


Lees ook de verhalen van de andere gezinnen:

Situatie Klaas van der Laan

2015. Klaas krijgt bouwtekeningen toegestuurd waarop 9 staalconstructies in het huis zijn geplaatst. Het huis mag daardoor wel veilig zijn, maar Klaas zit de rest van zijn leven in een huis waarin hij zich ergert aan de verbouwing. Hij maakt daarop zelf een plan dat eenvoudiger en goedkoper is.

In de bouwovereenkomst leest hij dat bij overschrijding van de kosten met 10% de plannen teruggaan naar de NAM en zo nodig worden bijgesteld. Klaas wil weten wat het budget is. Dat krijgt hij niet te horen. ‘Er is genoeg’, wordt hem gezegd. Maar wanneer worden de kosten dan overschreden?

Te goed van vertrouwen

Klaas laat zelf herstelwerkzaamheden verrichten aan de gevel, spouw en de vloer. Over de aanpak van vloer bestaat verschil van mening. Klaas wil contra-expertise. Daarop krijgt hij een aanbod dat hij niet kan afslaan: ‘Als je de contra-expertise intrekt, kom je vooraan in het versterkingsproject en vergoeden wij de herstelwerkzaamheden die je al verricht hebt wanneer deze tot versterking hebben geleid.’ Klaas had zelf al 25 mille in het huis gestoken en is blij met het aanbod.

De herstelwerkzaamheden gaan van start, maar niemand herinnert zich deze toezegging. Die staat ook niet op papier. ‘Ik was te goed van vertrouwen’, zegt Klaas lachend. Waarom lacht hij erbij? Klaas: ‘Als je dat niet blijft doen, red je het niet.’

Spreekbeurt over Groningen

Zijn kleinzoon zit op de lagere school in Tilburg en houdt een spreekbeurt over Groningen. Klaas komt ook langs om te vertellen wat hij en andere bewoners meemaken. Vraag vanuit de klas: ‘Meneer, kan dit ook in Nederland gebeuren?’

Klaas en zijn vrouw wonen nu in een tijdelijke woning. Met dank aan de inspanningen door de bewonersbegeleider van Centrum Veilig Wonen (CVW). ‘Hij hield rekening met onze situatie en heeft zich geweldig voor ons ingespannen.’