Meldpunt toewijzing nieuwbouw

Oneerlijke praktijken bij toewijzing nieuwbouw

Door de schaarste op de nieuwbouwmarkt is er vaak veel meer belangstelling dan de aantallen koopwoningen die worden gebouwd. Op veel plaatsen staan kopers in de rij. Bouwers, projectontwikkelaars en makelaars besluiten dan vaak tot een loting. Lang niet overal verloopt zo’n loting volgens duidelijke spelregels en volgens sommige gegadigden gaat de toewijzing soms ronduit oneerlijk. Vereniging Eigen Huis opent een meldpunt.

De vereniging wil misstanden bij de verloting of toewijzing van koopwoningen in nieuwbouwprojecten in beeld brengen. Dat doen we met een goede reden. Al sinds 2001 maken we ons druk over oneerlijke praktijken bij de toewijzing van nieuwbouwwoningen. Praktijken die na de crisisjaren weer terug te lijken komen. Daarom willen we nu druk zetten op transparantie in het toewijzingsproces:

  • De spelregels die van tevoren zijn afgesproken moeten worden nageleefd.
  • En als er wordt geloot, dan alleen onder notarieel toezicht.

Voelt u zich wel eens benadeeld?

Voelt u zich benadeeld bij de loting of de toewijzing van een nieuwbouwkoopwoning? Dan wil Vereniging Eigen Huis dat graag van u horen. Als u in de afgelopen jaren – vanaf 2013 – een ervaring (of het gevoel) heeft dat u met een schimmige toewijzingsprocedure of een oneerlijke loting bij een nieuwbouwwoning te maken heeft gehad, dan vragen wij u om dit aan ons te melden!

Plaats uw melding

Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor uw melding. Graag ontvangen wij hieronder nog wat aanvullende informatie. Uw informatie blijft bij Vereniging Eigen Huis en wordt vertrouwelijk behandeld. Na het onderzoek worden alle persoonlijke gegevens vernietigd. Alleen als u dat kenbaar maakt, zullen wij desgewenst contact met u opnemen voor eventueel aanvullende vragen of toelichting.

Mogen wij contact met u opnemen? (vul dan s.v.p. tel.nr en/of mailadres in) *
Wilt u de resultaten van het onderzoek ontvangen? *
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid