menu

Nu uw huis schilderen of wachten?

Buitenschilderwerk gaat jaren mee. Hoe lang precies, hangt af van bijvoorbeeld de houtsoort, de kwaliteit van de verf en weersinvloeden. Moet ú al in actie komen?

Doe de schildertest en u weet in 3 stappen of schilderen nodig is!

Een goede verflaag beschermt uw huis tegen regen, zon en wind. Onvoldoende beschermd hout kan leiden tot houtrot en klemmende deuren en ramen. Kozijnen laten herstellen en opnieuw schilderen is een stuk duurder dan alleen een schilderbeurt. 

De beste graadmeter voor nieuwe verf

De zuidwestkant van de woning is de beste graadmeter om de staat van uw schilderwerk buiten te beoordelen. Deze zijde wordt Deze zijde wordt het zwaarst belast door weersinvloeden. Let vooral op de liggende delen. Die zijn het meest kwetsbaar, omdat de zon hier lang op schijnt en vocht zich hier ophoopt. Het schilderwerk is aan vernieuwing toe als:
de verf ‘poedert’ en niet meer goed dekt; de verflaag geeft af
het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont of loslaat
er andere schade is, zoals houtrot
het buitenschilderwerk is verkleurd.

Download gratis e-book 'Is mijn huis toe aan schilderwerk?

In het gratis e-book van Eigen Huis leest u waar u op moet letten en wanneer u aan de slag moet. Is uw huis toe aan nieuw buitenschilderwerk, maar heeft u geen tijd of zin om het zelf te doen? Vraag dan een offerte aan via Eigen Huis Schilderservice. Doet u mee, dan klaart een gekwalificeerde schilder de klus, onze expert controleert het resultaat en u krijgt de beste garantie. 

E-book 'Toe aan schilderwerk?'

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid