Regeerakkoord: dit betekent het voor u

Laatste update: 11 oktober 2017

Het regeerakkoord is rond. Welke punten uit het akkoord zijn voor u als huiseigenaar van belang? Onze experts doken in de kabinetsplannen. Een overzicht. 


Dit zegt het regeerakkoord over: nieuwbouw

In het regeerakkoord wordt ingegaan op de woningmarkt en dan specifiek nieuwbouw. Het algemene doel van de nieuwe regering is om meer nieuwe koop- en huurwoningen te bouwen, vooral voor starters op de woningmarkt. En er worden flinke stappen gezet op het gebied van verduurzamen.

We hebben de punten voor u samengevat

Dit zegt het regeerakkoord over: financiële veranderingen

Het nieuwe kabinet voert een aantal financiële veranderingen door die gevolgen hebben voor woningbezitters. Zo wordt de hypotheekrenteaftrek verlaagd, daalt het eigenwoningforfait en gaat het heffingsvrije vermogen omhoog.

Welke veranderingen komen eraan? 

  Dit zegt het regeerakkoord over: duurzaamheid en energie

  Ook op het gebied van duurzaamheid en energie heeft het kabinet plannen gemaakt. Zo wordt de salderingsregeling in 2020 afgeschaft en stijgen de belastingen op de energierekening sterk.

  Wat betekent dit voor u?

  Energiebelasting fors omhoog door regeerakkoord (nieuwsbericht)

   

   Dit zegt het regeerakkoord over: gaswinning

   Het nieuwe kabinet heeft verschillende plannen in het regeerakkoord opgenomen rondom de gaswinning in Groningen. Er moet een gasfonds komen om de economie en leefbaarheid in Groningen te stimuleren en de NAM mag zich niet meer bemoeien met de afhandeling van schade.

   De plannen samengevat

   Daarom bent u lid

   Daarom bent u lid
   Profiteer van onze kennis, gratis telefonisch advies, exclusieve dienstverlening én collectieve (inkoop) kracht van bijna 750.000 leden. Ledenvoordeelkeyboard_arrow_right

   Over ons

   Over ons
   Vereniging Eigen Huis is met bijna 750.000 leden de grootste belangenbehartiger van huiseigenaren. Hoe groter het ledenaantal is, hoe krachtiger onze stem in Den Haag. Daarnaast profiteren leden van diverse voordelen en van ons uitgebreide kennisplatform.

   Ons werkkeyboard_arrow_right

   Nieuwsberichten

   Nieuwsberichten

   Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt. Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit.   Nieuwsoverzichtkeyboard_arrow_right
   Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid