Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

23114-1004-MJOP

Wie in een appartement woont, heeft te maken met gezamenlijk onderhoud. Weten welke onderhoudskosten u als VvE kunt verwachten? En hoeveel geld u maandelijks opzij moet leggen om dit onderhoud te kunnen betalen? Laat dan een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen.

Vanaf 1 januari 2018 moeten VvE's verplicht sparen voor onderhoud in het reservefonds. Met een MJOP kunt u het beste vaststellen hoeveel u moet sparen.  

Alle VvE’s kunnen bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een Meerjarenonderhoudsplan. Dus vanaf één gebouw met twee appartementen kunt u al een offerte aanvragen. Het tarief is onder meer afhankelijk van het aantal appartementen in het complex. Ook kunt u bij Vereniging Eigen Huis terecht voor een duurzaam Meerjarenonderhoudsplan. 

Voordelen van een Meerjarenonderhoudsplan 

  • Direct inzicht in onderhoudskosten op korte en lange termijn
  • Heldere rapportage via e-mail
  • U weet wat u maandelijks moet reserveren voor onderhoud
  • Duurzame optie: u komt in aanmerking voor subsidie voor het laten opstellen van een MJOP, maar ook voor de uitvoering van de duurzame maatregelen die zijn opgenomen in het MJOP 

Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan 

Met een duurzaam of groen Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) zorgt u ervoor dat de gebouwen van de VvE energiezuiniger worden. Sinds 1 december 2018 biedt Vereniging Eigen Huis de optie om een duurzaam Meerjarenonderhoudsplan aan te vragen. Het MJOP geeft een overzicht van de onderhouds-, herstel- en vernieuwingswerkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens de looptijd van het plan. Wees uw ervan bewust dat de kosten voor duurzame werkzaamheden wel hoger zullen zijn dan bij een niet-duurzaam Meerjarenonderhoudsplan.

Er kan subsidie aangevraagd worden voor het laten opstellen van een MJOP en het laten uitvoeren van de energiebesparende maatregelen voortkomend uit het MJOP. Voor actuele subsidieregels en voorwaarden kunt u terecht op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Vraag gratis offerte aan

Werkwijze

De snelste manier om een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) te ontvangen is via de volgende stappen:

  1. Vraag een offerte aan voor een Meerjarenonderhoudsplan of vul het contactformulier in voor meer informatie. Binnen 2 werkdagen wordt er telefonisch contact met u gelegd. Aan de hand van vragen over het appartementencomplex, zoals het aantal appartementen, aanwezigheid van commerciële ruimtes, parkeergarages en de vorm van het gebouw wordt de offerte opgesteld. U ontvangt de offerte per e-mail. Uiteraard kunt u ook telefonisch een offerte aanvragen via (033) 450 77 50 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en vrijdag tot 16.30 uur).
  2. U krijgt de gratis offerte vrijblijvend toegestuurd. Als u akkoord gaat, stuurt u deze offerte ondertekend aan ons retour.
  3. Wij bellen u vervolgens voor het maken van een afspraak voor de inspectie van de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex.
  4. Binnen tien werkdagen na de inspectie ontvangt uw VvE een overzichtelijk rapport per e-mail. 

Rapport

Omdat geen enkel appartementencomplex gelijk is, wordt elk rapport op maat gemaakt. Voor VvE's van 2 tot en met 10 appartementen ontvangt u een rapport met een planning voor de komende 10 jaar. VvE’s vanaf 11 appartementen ontvangen een onderhoudsplan tot 30 jaar. Voor een complex met 2 tot en met 10 appartementen dat 10 jaar of jonger is adviseren wij een planning voor 30 jaar.

Voorbeeldrapport MJOP

De keuring

Een vertegenwoordiger van uw VvE is altijd aanwezig bij de keuring voor een Meerjarenonderhoudsplan. Op die manier kan de bouwkundige* zijn bevindingen direct toelichten en kan hij vragen beantwoorden. 

Actualisatie Meerjarenonderhoudsplan

Vijf jaar na het Eigen Huis Meerjarenonderhoudsplan raden wij u aan om een actualisatie van het plan te laten maken. Op basis van de huidige 30 jaar planning voert een bouwkundige op locatie een korte inspectie uit. Hij beoordeelt de uitgevoerde werkzaamheden, maakt de MJOP up-to-date en geeft naar aanleiding hiervan aan of het geplande onderhoud echt noodzakelijk is. Neem contact op met onze ledenservice voor de mogelijkheden op (033) 450 77 50.

Voorwaarden

Wanneer u een keuring aanvraagt dan leidt Vereniging Eigen Huis uw aanvraag door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen u en één van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor u uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

*De keuringen worden bemiddeld door Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V., 100% dochter van Vereniging Eigen Huis en uitgevoerd door de bij haar aangesloten zelfstandige bouwkundigen.