Veelgestelde vragen over de Collectieve Inkoop Energie

1. Wie kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie?

Iedereen kan meedoen aan de Collectieve Inkoop Energie. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sterker we staan. U kunt zich ook vrijblijvend inschrijven als u nog geen lid bent van Vereniging Eigen Huis. Meedoen is ook mogelijk als u een woning huurt, of als uw energiecontract nog niet is afgelopen.

2. Is inschrijven echt vrijblijvend?

Ja, de inschrijving is vrijblijvend. Na afloop van de veiling ontvangt u een e-mail met een link naar uw persoonlijk aanbod. Dit aanbod is gebaseerd op uw persoonlijke situatie. U bepaalt zelf of u van het aanbod gebruikmaakt.  

3. Ik weet niet hoeveel energie ik verbruik. Zijn er gemiddelde verbruikscijfers beschikbaar?

Op de inschrijfpagina kunt u aanvinken dat u niet weet hoeveel energie u verbruikt. Als u dat doet, kunt u uw woonsituatie aangeven. Wij schatten uw jaarverbruik. Deze gegevens kunt u achteraf wijzigen.

Op uw persoonlijk aanbod ziet u de jaarlijkse kosten op basis van het door u ingevulde verbruik. Door uw echte verbruik in te vullen, wordt het aanbod gebaseerd op uw situatie.

4. Bij welk verbruik wordt de besparing interessant? 

Voor ieder type verbruiker is een forse besparing op de levertarieven van gas en elektriciteit te behalen. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van het tarief dat u op dit moment betaalt. Door u in te schrijven en exact in te vullen hoeveel u nu verbruikt, krijgt u na de veiling een aanbod dat is gebaseerd op uw persoonlijke verbruik. Zo ziet u direct het verschil in jaarkosten en kunt u eenvoudig bepalen of het voor u loont om over te stappen naar een ander energiecontract.

5. Waarom wordt de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd?

Overstappen is veilig, heel makkelijk en het scheelt u altijd geld. Toch zijn veel Nederlandse huishoudens nog nooit overgestapt. 

Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis sinds 2009 de Collectieve Inkoop Energie, samen met haar partner iChoosr, specialist in groepsaankopen. Door samen interesse te tonen in een nieuw energiecontract, krijgen we een scherpe prijs met goede voorwaarden. Inmiddels hebben we twintig edities van de Collectieve Inkoop Energie georganiseerd en hebben al ruim 700.000 huishoudens gebruik gemaakt van het aanbod. Zij bespaarden gemiddeld € 300 per jaar. 

Gebruik maken van het aanbod kost slechts enkele minuten van uw tijd en wij regelen de rest. Zo wordt overstappen een fluitje van een cent.

 

6. Hoe weet ik of het aanbod aantrekkelijk is?

Wij vergelijken de uitkomsten van onze Collectieve Inkoop Energie continu met tarieven die elders worden geboden voor een vergelijkbaar product en steeds weer blijkt dat onze aangeboden tarieven zeer scherp zijn. Tijdens eerdere edities hebben we tussen de 24 % en 39 % korting behaald vergeleken met de tarieven in de markt. Bovendien kun je in een paar minuten een keuze maken en wordt de overstap volledig geregeld. Zo wordt overstappen een fluitje van een cent en weet u zeker dat u goed zit. 

7. Zijn jullie tarieven scherper dan wanneer ik langere tijd klant blijf bij dezelfde leverancier?

Absoluut. U wordt niet beloond als u lang klant blijft bij een energieleverancier. Het beste is om elke keer wanneer uw energiecontract afloopt, goed te kijken naar de aanbiedingen van dat moment, ook naar die van andere leveranciers. Als u namelijk niets doet nadat uw contract afloopt, komt u automatisch op een duurder tarief.

Vrijblijvend inschrijven

Vrijblijvend inschrijven
De gemiddelde besparing van de Collectieve Inkoop Energie is € 300. Schrijf u vrijblijvend in en ontdek wat u kunt besparen. Ja, ik doe meekeyboard_arrow_right

Zo werkt het

Zo werkt het
Wij organiseren een energieveiling en sturen u een persoonlijk aanbod. Als u dit aanbod accepteert, regelen wij de rest. Lees meerkeyboard_arrow_right

Waarom we dit doen

Waarom we dit doen
Wij willen de woonlasten betaalbaar houden. Iedereen heeft recht op scherpe tarieven voor gas en groene stroom.   Lees meerkeyboard_arrow_right

Contactformulier

Contactformulier
Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Bellen kan ook. We zijn te bereiken op (033) 450 7750 (ma - do 9.00 tot 21.00 uur, vr 9.00 tot 16.30 uur). Contactkeyboard_arrow_right