Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben een aflossingsvrije hypotheek. U ook? 

Hoe zit het met uw aflossingsvrije hypotheek? En hoe gaat u die aflossen aan het einde van de looptijd? Het is verstandig om nu al te onderzoeken hoe u er financieel voor staat en of uw hypotheek ook in de toekomst nog betaalbaar is. Vereniging Eigen Huis helpt.

Scan uw aflossingsvrije hypotheek

Scan uw aflossingsvrije hypotheek
Beantwoord een aantal vragen over uw aflossingsvrije hypotheek en weet welke mogelijkheden u heeft. De resultaten kunt u in een overzichtelijk rapport downloaden. Doe de scankeyboard_arrow_right

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?
Wat is een aflossingsvrije hypotheek? Wat gebeurt er als de looptijd van uw aflossingsvrije hypotheek (bijna) voorbij is? En wat kunt u nu al doen om de hypotheekschuld te verlagen? Lees meerkeyboard_arrow_right

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Mag u tijdens looptijd aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek? Kunt u uw hypotheek aan het einde van de looptijd voortzetten? Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek? Op deze en andere veelgestelde vragen geven wij antwoord.  Bekijk de antwoordenkeyboard_arrow_right

VEH: ‘Schrap bankkosten bij aanpassen aflossingsvrije hypotheek’

Actueel
VEH: ‘Schrap bankkosten bij aanpassen aflossingsvrije hypotheek’
Geplaatst 30/09 | Laatste update 30/09
Vereniging Eigen Huis roept banken op om geen kosten in rekening te brengen wanneer klanten tijdens de ‘Aflossingsblij’ campagne van banken hun aflossingsvrije hypotheek willen aanpassen. Lees meer › Nieuwsoverzichtkeyboard_arrow_right
Blog

Aflossingsvrije hypotheek, zorgeloos of zorgelijk?

Geplaatst op 28 sep 2018
Laatst bijgewerkt op 28 sep 2018, 1:00

Wie een aflossingsvrije hypotheek heeft, betaalt alleen rente en daarmee is de kous af. Of toch niet? Financieel specialist Clasien Ouderdorp geeft opheldering.

Lees meer
Blog

Aflossingsvrije hypotheek meenemen

Geplaatst op 21 aug 2018
Laatst bijgewerkt op 21 aug 2018, 7:00

Ik ga mijn huis verkopen en heb een overwaarde. Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek mee-nemen? Het is een veelgestelde vraag van onze leden. Fiscaal jurist Tjalling Letterie legt uit hoe het zit.

Lees meer
Nieuws

Huiseigenaar kan aflossingsvrije hypotheek vaak niet terugbetalen

Geplaatst op 17 apr 2018
Laatst bijgewerkt op 17 apr 2018, 6:18

Ruim een derde van de huis-eigenaren met een aflossingsvrije hypotheek denkt de lening na 30 jaar niet te kunnen terugbetalen, terwijl dat wel de bedoeling is. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Lees meer
Nieuws

'Een op drie lost aflossingsvrije hypotheek niet af'

Geplaatst op 26 jul 2016
Laatst bijgewerkt op 25 jul 2016, 6:00

Een derde van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek denkt deze op de einddatum niet te kunnen aflossen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. 

Lees meer

Eigen Huis Hypotheekadvies

Hypotheekadvies nodig? Onze hypotheekadviseurs zijn onafhankelijk, kijken kritisch naar het aanbod en handelen in jouw belang.

Maak een afspraak