WOZ - Waardering Onroerende Zaken

In januari of februari krijgt u een WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning. Deze stelt uw gemeente vast. De WOZ-waarde van uw woning is de geschatte marktwaarde op de waardepeildatum. Voor de beschikking in 2018 is de waardepeildatum 1 januari 2017.

WOZ waarde controleren

WOZ waarde controleren
Vermoedt u dat uw WOZ-waarde niet klopt? Controleer zelf de juistheid van uw WOZ-waarde. Hoe WOZ waarde controleren

WOZ bezwaar maken

WOZ bezwaar maken
Bent u het niet eens met uw ontvangen WOZ-waarde? U kunt zelf of met hulp van een specialist bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Hoe maak ik bezwaar?

WOZ-waardeontwikkeling per gemeente

WOZ-waardeontwikkeling per gemeente
De Waarderingskamer publiceert jaarlijks de gemiddelde stijgingen en dalingen van WOZ-waarden per gemeente. De waardeontwikkeling van uw woning kan afwijken van de gemiddelde waardeontwikkeling in uw gemeente.  Factoren waarde woning
Download

WOZ in Beeld

Waar staat WOZ voor? Voor welke belastingen heeft de WOZ gevolgen? Wat bepaalt de waarde van uw huis? De webpublicatie 'WOZ in Beeld' geeft antwoord op deze vragen en meer.
Download

Voorbeeld bezwaarbrief WOZ

Voor uw bezwaar hebben wij een voorbeeld van bezwaarschrift opgesteld. U kunt het bezwaarschrift downloaden en de tekst aanpassen voor uw specifieke situatie.
Download

Voorbeeldbrief pro-forma bezwaar

Heeft u meer tijd nodig dan kunt u binnen de termijn ook een pro-forma bezwaarschrift indienen. U vraagt om uitstel voor het aanleveren van de onderbouwing.

Woz-up?! 5 weetjes

Geplaatst op 24 jan 2017
Laatst bijgewerkt op 24 jan 2017, 12:00

Aan het begin van ieder jaar gaan er bij gemeenten heel wat brieven de deur uit. Een daarvan is de brief over de WOZ-waarde van uw huis. Waar moet u rekening mee houden wanneer de WOZ-brief op de mat valt? 5 handige weetjes op een rij.

Lees meer

VEH: gemeenten overtreden wet met WOZ

Geplaatst op 10 okt 2016
Laatst bijgewerkt op 10 okt 2016, 2:00

Van nog maar een kwart van alle 390 gemeenten zijn de WOZ-waarden van woningen te vinden op het centrale wozwaardeloket.nl. Dat blijkt uit een inventarisatie van Vereniging Eigen Huis. 

Lees meer

Driekwart gemeenten niet aangesloten op WOZ-database

Geplaatst op 19 sep 2016
Laatst bijgewerkt op 19 sep 2016, 9:10

Hoewel WOZ-waarden vanaf 1 oktober openbaar moeten zijn, is driekwart van de gemeenten nog niet aangesloten op de landelijke online database.

Lees meer
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid