Onvoldoende capaciteit van de regenpijp
Bij een overstroming van je dakgoot kan de dakgoot verstopt zijn, maar als dat niet het geval is, dan heeft je regenpijp misschien te weinig capaciteit. Bekijk hier wat de oorzaak is en wat je kan doen.
Problemen
Wateroverlast
Vochtproblemen
Erosie van de grond
Over dit probleem
Prioriteit
Hoog
Komt voor
Zelden
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk
Prijs
Het probleem in beeld
Onvoldoende capaciteit betekent dat regenwater niet snel genoeg wordt afgevoerd. Bij de bouw van een woning is dit meestal goed geregeld. Echter, bij verbouwingen ontstaan soms extra dakvlakken, en het water daarop moet ook worden afgevoerd. Dit wordt soms over het hoofd gezien. Buren die hun huis verbouwen, leiden vaak regenwater af naar het dak van de buren, omdat er geen andere plek is voor de regenpijp.
De oplossing
Om dit probleem op te lossen, kun je de diameter van de regenpijp vergroten of een extra regenpijp plaatsen. Belangrijk is wel dat deze extra pijp wordt aangesloten op de riolering van de woning. Zo zorg je ervoor dat regenwater efficiënt wordt afgevoerd en voorkom je overlast.
Loodgieter
De loodgieter kan je o.a. helpen met het plaatsen en aansluiten van sanitair of het installeren van een kokendwaterkraan.
Bekijk de klussenVeelgestelde vragen
Veelgestelde vragen over de regenpijp.
Bekijk ook
Scheur of breuk in regenpijp
Een oude regenpijp kan makkelijk scheuren of breken. Dat is geen ramp, maar geeft wel veel ongemak. Lees hier hoe je het probleem oplost.
Lees verderWeggespoeld straatwerk
Is na een fikse regenbui een deel van je straatwerk weggespoeld of verzakt? Dat kan komen door een afgebroken regenpijp. Lees hier wat je kan doen.
Lees verderRoest gootbeugels
De beugels die de regenpijp bevestigen aan je woning kunnen naar verloop van tijd gaan roesten. Op deze pagina vertellen we je wat je eraan kunt doen.
Lees verder