Huiseigenaar
VvE
NieuwsOver onsContact
BackNieuws

‘Bied huiseigenaar zekerheid over snelle aansluiting op elektriciteitsnet’

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet met een nieuw besluit komen over de termijn van aansluitingen op het elektriciteitsnet. Hierbij moet rekening worden gehouden met de huiseigenaar. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) geoordeeld. Dit gebeurde naar aanleiding van het beroep dat Vereniging Eigen Huis tegen een besluit van de ACM heeft ingediend.  

Vereniging Eigen Huis vindt dat huiseigenaren zo snel mogelijk van energie moeten worden voorzien bij aankoop van een nieuwbouwwoning of wanneer hun aansluiting verzwaard moet worden, bijvoorbeeld bij de installatie van zonnepanelen. Vanwege netcongestie is dat moeilijk. Dit mag niet ten koste gaan van huiseigenaren, vindt de vereniging.
De ACM heeft van het CBb opdracht gekregen om het besluit met daarin de maximale aansluittermijn van een jaar, beter te onderzoeken en onderbouwen waarbij zij rekening moeten houden met de (toekomstige) huiseigenaren. Pas daarna mag de ACM een nieuw besluit over de aansluittermijnen nemen. Nu het besluit van tafel is geldt er (tijdelijk) geen maximale aansluittermijn. Vereniging Eigen Huis vindt dat de ACM hier snel duidelijkheid over moet geven en gaat hierover met hen in gesprek.  

Voorkom vertraging verduurzaming en nieuwbouw 

Vereniging Eigen Huis ging vorig jaar in beroep tegen het besluit van de ACM om de aansluittermijn bij een overbelast elektriciteitsnet te verlengen tot maximaal een jaar. Ook de netbeheerders gingen in beroep. Zij vinden de termijnen uit het besluit te kort. De vereniging vindt dat er snel een aansluittermijn moet komen die voorkomt dat de verduurzaming en nieuwbouw van woningen ernstig vertraagt.  

Uitspraak CBb Vereniging Eigen Huis in beroep tegen besluit ACM Uitspraak CBb aansluittermijnen aansluitingen voor huishoudens (ACM)

Tags

HuiseigenaarVerduurzamen

Deel dit artikel

  • facebook
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedinyoutube