Huiseigenaar
VvE
NieuwsOver onsContact
BackNieuws

Kamerlid Peter de Groot bezoekt Vereniging Eigen Huis

VVD-Kamerlid Peter de Groot kwam op donderdag 22 augustus op werkbezoek bij Vereniging Eigen Huis. Hij houdt zich onder andere bezig met wonen en bouwen en wilde met zijn bezoek een beter beeld krijgen van wat er speelt op de woning- en hypotheekmarkt.

De Groot ging in gesprek over trends bij hypotheekadvies, zoals de ongelijkheid tussen starters met en zonder rijke ouders, de oververhitte woningmarkt, de gevolgen daarvan voor starters en hoe zij geholpen kunnen worden. Ook de ingewikkelde regelgeving rond financiering van een eigen woning en de positie van senioren kwamen aan bod.

Vervolgens sprak De Groot over trends bij de oplevering van nieuwbouwwoningen in grotere projecten. Zo constateert Vereniging Eigen Huis dat vergunningen leiden tot lange wachttijden, die in theorie ook voor niks kunnen zijn. Ook maken bouwers bouwtijden steeds langer zodat zij niet in problemen komen door eventuele uitloop en zijn er steeds vaker conflicten bij overschrijding van de bouwtijd. De opgegeven oorzaken blijken regelmatig onterecht.  

Specifieke voorbeelden

Tot slot schoof De Groot aan bij het Informatie en Adviescentrum van de vereniging om mee te luisteren met telefonische ledenvragen.

De Groot: “Vaak doe ik gesprekken in de Tweede Kamer van zo'n drie kwartier. Deze twee uur leenden zich net wat meer voor gesprekken over wat er speelt en nodig is en om specifieke voorbeelden te behandelen. Ik had nog wel uren kunnen doorpraten, want de onderwerpen zijn gewoon enorm interessant. Het gaat er uiteindelijk toch om dat mensen een woning kunnen kopen. We gaan zeker samen kijken naar oplossingen voor de problemen die we vandaag besproken hebben.”

Peter de Groot werkbezoek VEH.jpeg

Deel dit artikel

  • facebook
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedinyoutube