Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

VEH: 'Ozb stijgt volgend jaar met gemiddeld 2,2 %'

Geplaatst op 6 dec 2018
Laatst bijgewerkt op 7 dec 2018, 10:04

De onroerendezaakbelasting (ozb) stijgt volgend jaar met gemiddeld 2,2 %, zo blijkt uit de jaarlijkse steekproef van Vereniging Eigen Huis onder 111 gemeenten.

Lees meer
Nieuws

VEH: 'Het asbestdakenverbod is onuitvoerbaar'

Geplaatst op 28 nov 2018
Laatst bijgewerkt op 28 nov 2018, 1:00

Het verbod op asbestdaken is onuitvoerbaar, waarschuwt Vereniging Eigen Huis in een brief aan de Eerste Kamer. Uiterlijk 31 december 2024 moeten alle asbestdaken zijn gesaneerd. Dit wetsvoorstel wordt volgende week in de Eerste Kamer behandeld.

Lees meer
Nieuws

Risicovolle hypotheek verhuist vaak mee naar nieuwe woning

Geplaatst op 26 nov 2018
Laatst bijgewerkt op 26 nov 2018, 8:30

Maar liefst 90% van de verhuizers neemt zijn oude aflossingsvrije hypotheek volledig mee naar de nieuwe woning. Dat kan een risico opleveren voor de toekomstige betaalbaarheid van de hypotheeklasten, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. 

Lees meer
Nieuws

Energiebelasting mogelijk iets minder hard omhoog

Geplaatst op 14 nov 2018
Laatst bijgewerkt op 14 nov 2018, 1:00

De Tweede Kamer buigt zich over een voorstel van GroenLinks om een deel van de aangekondigde belastingverhoging op de energienota terug te draaien. Vereniging Eigen Huis is voorzichtig positief over deze heroverweging.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right