Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Gemeente Amsterdam honoreert oproep VEH over korting WOZ-waarde

Geplaatst op 20 feb 2019
Laatst bijgewerkt op 20 feb 2019, 2:00

De WOZ-waarde voor Amsterdamse woningen op erfpacht wordt dit jaar eenmalig met 2 % verlaagd. Na een oproep van Vereniging Eigen Huis heeft de gemeente toegezegd dat huizenbezitters automatisch worden gecompenseerd als de uiteindelijke korting hoger uitvalt.

Lees meer
Nieuws

VEH: leg ergerlijke verkooppraktijken strenger aan banden

Geplaatst op 15 feb 2019
Laatst bijgewerkt op 15 feb 2019, 1:30

Nederlanders zijn helemaal klaar met ongevraagde telefonische verkoop of verkoop aan de deur. Dit blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Plannen van het kabinet om dit te veranderen gaan volgens de vereniging niet ver genoeg. 

Lees meer
Nieuws

VEH: Amsterdamse WOZ-waarde mogelijk nog lager

Geplaatst op 8 feb 2019
Laatst bijgewerkt op 8 feb 2019, 3:30

De WOZ-waarde voor alle Amsterdamse woningen die op erfpachtgrond staan wordt nu eenmalig met 2% verlaagd. Vereniging Eigen Huis wil dat de gemeente toezegt dat de WOZ-waarde verder wordt aangepast, mocht blijken dat de korting hoger moet zijn.

Lees meer
Nieuws

VEH dient WOB-verzoek in over elektra-aansluitingen nieuwbouw

Geplaatst op 31 jan 2019
Laatst bijgewerkt op 31 jan 2019, 7:00

Vereniging Eigen Huis wil opheldering over de resultaten van het ACM-onderzoek naar de voortdurende vertragingen bij het aansluiten van nieuwbouw op elektra. Daartoe heeft de vereniging een WOB-verzoek gestuurd naar de ministers Ollongren en Wiebes.

Lees meer

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right