Huiseigenaar
VvE
NieuwsOver onsContact
BackNieuws

Nieuwe VvE lening voor financiering onderhoud

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) heeft een nieuw fonds geïntroduceerd: het Toekomstbestendig Onderhoudsfonds voor Verenigingen van Eigenaars (VvE). Dit fonds verstrekt leningen voor noodzakelijk en achterstallig onderhoud aan VvE’s met acht of meer appartementen. Via één loket kunnen VvE’s zowel onderhoud als verduurzaming financieren, met leningen tot €65.000 per appartement tegen een vaste rente en een looptijd van maximaal 20 jaar. 

Basis op orde

Volgens Steven Wayenberg, belangenbehartiger voor VvE's bij Vereniging Eigen Huis, waren leningsfondsen tot nu toe vooral bestemd voor verduurzaming. "Het is goed dat er nu een fonds is dat zich primair richt op onderhoud, want dat moet in de basis toch als eerste op orde zijn. Veel VvE’s hebben onvoldoende middelen in kas, waardoor uitgesteld onderhoud een groot probleem wordt.” Het is belangrijk dat de VvE over een professioneel en actueel meerjarenonderhoudsplan (MJOP) beschikt; dat is ook nodig voor het aanvragen van een lening. 

Een bijzonder kenmerk van het fonds is de flexibiliteit voor gemengde VvE’s, waarin zowel particuliere eigenaren als professionele verhuurders, zoals woningcorporaties, vertegenwoordigd zijn. Als verhuurders over de financiële middelen beschikken, kunnen ze direct hun aandeel inbrengen. Dit maakt het fonds aantrekkelijker voor de circa 65.000 gemengde VvE’s in Nederland. Daarnaast biedt het fonds ondersteuning bij de aanvraag en besluitvorming, met online tools en, indien gewenst, persoonlijke begeleiding. 

Lees meer

  • Leningen voor de Vve
  • Toekomstbestendig onderhoudsfonds VvE's (SVn)
  • Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)


Ook interessant in kennisbank

Waar kan een VvE een lening aanvragen voor achterstallig onderhoud?Wanneer komt een VvE in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)?

Tags

AppartementseigenaarVerduurzamen-LeningenVvEVvE beheerderWonen-Onderhoud

Deel dit artikel

  • facebook
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Nieuws

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedinyoutube